2011. november 28., hétfő

A Télapó zöld kanala



Messze északon a hófedte síkságon egy kis katlanban éltek a  lelkes kis manók.
Volt köztük játékkészítőManó, ajéndékszállítóManó, és LevélolvasóManó, akiknek nagyon fontos a hivatása, mivel Ők a Télapó segédjei. Minden levél, amit a lelkes gyerekek írnak, LevélolvasóManóhoz jutott el és Ő dönthette el, hogy a lurkó jó volt-e vagy nem, és hogy Télapó meglepi-e reggelre valami aprósággal vagy sem.
A lelkes Manók egész évben szorgosan készülődnek, készítik az ajándékokat és figyelik természetesen a gyerekeket, hogy hogy viselkednek.
Ebben az évben LevélolvasóManó ismét lelkesen figyelte az üveg gömbjén keresztül a gyerekeket. Ahogy a gömbjét nézegette észrevett egy-két kis fiúcskát. 
Az egyik kisfiúcska nagyon szomorú volt, elhagyta a nagy varázs zöld kanalát! Mindenütt kereste, de nem találta. Annál jobb varázskanál pedig nincs is. Lehet vele enni, rágcsálni a végét, aludni, alagutat ásni a virágoknál... 
LevélolvasóManónak nagyon kíváncsi volt erre a különleges fiúcskára, egész évben figyelte, ahogy a Mikulás-napja közeledett nagyon kíváncsi volt, hogy vajon a kifigyeltje ír-e majd levelet, de rájött, hogy még nem tud írni a zöld kanala meg nincs meg hogy is írhatna, mert a kanál tudna írni, hisz varázsereje is van. Ez a kanál mindent tud.
LevélolvasóManó az egyik reggel bement Télapóhoz, hogy elmesélje neki mit is látott, és hogy kaphatna-e valami meglepit a kifigyeltje.
Télapó megkérte, hogy meséljen neki erről a kis legényről, és a manónk elkezdte.
Ez a kisfiú messze földön élt egy csodás kis medencében, ami hasonlít ám a mi kis katlanunkra, csak ott jóval melegebb az idő. Picurka nagyon okos és izgága fiatalember, aki rohangál egyik helyre a másikra, felmászik mindenhová, mindent lepakol, kipakol, felfedezi a világot.  Annyira keresi a kanálkáját. Oh és már beszélni is elkezdett a kutyusokat nagyon szereti és van még egy kedvenc szava "Goooooooo", de hogy ez mi még nem jöttünk rá.
Kedves Télapó lepjük meg valamivel.
Télapó elgondolkozott azon, amit lelkes tanácsadója mondott. Ő is fogta a gömbjét és megfigyelte, majd jóváhagyta Manója kérését.
A manók is tudtak róla, hiszen sokan figyelték ezt a kis tüneményt.Sokat nevettek rajta, vidámságot vitt a napjaikba. Nagyon kedves meglepetéssel készültek neki:
Egy csudaszép zöld kanalat készítettek neki! Ami magától előkerül ha épp kis gazdája elszórja valahová vagy esetleg elásná.
A manók kitaláltak ám neki még valamit, egy gömböt, amibe Télapó-falva látszik, ahol mindig esik a hó és ugyanakkor valami megfoghatatlan varázslatos állandóan változó jelenetek láthatók. Segítségével a kisember mindig emlékezni fog rá, hogy a Télapó létezik és minden évben eljön egy este valami szépséges ajándékkal.
Amint elkészült a Télapó útnak indult az éjszakába, hogy minden gyereknek eljuttassa a meglepetését - köztük volt  Zéti baba is….