2011. március 21., hétfő

Virágocska


Egyszer volt, hol nem, volt egyszer egy csodás Virág, amely egy óriási réten lakott sok-sok virággal együtt.
A rét hemzsegett a csodásabbnál-csodásabb virágoktól, a méhecskéktől, kis állatocskáktól.
A rét mindig egy kis békés szigete maradt a világnak.
Egy nap azonban a Virág, miközben a szellők fújdogálták egyik irányból a másikra beleszeretett egy mesebeli Tulipánba. A Tulipán nagyon fess volt. Gyönyörű fehér színével elbűvölte a Piros Virágocskát. Szerelmük pompás volt, élvezték a szellőt, a napfényt, együtt itták az üdítő esőcsöppeket, nézték a Napfelkeltét a Napnyugtát.
A Tulipán egész tavasszal törődött a kis Virágocskával minden kívánságát leste, azonban egy borzasztóan viharos napon a Tulipán elvesztette szírmait és eltűnt a Virágocskája mellől.
Ekkor kezdtek nyitni a Pitypangok. Mivel  Virágocska gyönyörű volt és nagyon okos is, aki a Réten a lakott még olyan szépet nem látott, egy Pitypang is szemet vetett rá!
A Pitypang már rég kiszemelte magának, de a Tulipán olyan hatalmas volt, hogy nem mert Virágocska közelébe menni!
Ebben az évben viszont a Pitypang minden bátorságát összegyűjtötte és megkörnyékezte Virágocskát, aki nagyon búslakadott Tulipán miatt magányos volt és elfogadta a Pitypang közeledését. Virágocskában fellobbant a szerelem, amit már rég érzett.
Nagyon megszerette Pitypangot, de valahogy nem tudta feledni Tulipánt.
A napok teltek-múltak Virágocska boldogan éldegélt Pitypanggal, de hiányoztak neki a Tulipánnal művelt dolgok.
Pitypang kezdett mérges lenni és ez nem tetszett Virágocskának. Virágocska teljesen összezavarodott, amit a barátai nagyon kínkeservesen néztek végig, mert látták, hogy szenved, annyira szerettek volna segíteni neki. Segítségül hívták a méhecskéket, a pillangókat, hogy felvídítsák, de sajnos nem sikerült nekik.
Egyik nap olyan meglepő dolog történt, hogy Virágocska csak ámult és bámult.
Pitypang eltűnt, már nem látta a gyönyörű Napfény színű sárga virágot. Beleunt ebbe és a eltűnt. A Forgó Széllel távozott egy másik rétre, senki nem tudja hová.
Virágocskának ez nagyon fájt, hisz rég volt ennyire szerelmes valakiben.
A napok egyre hidegebbek lettek leesett a hó Virágocska is téli álmot aludt.
Ahogy a nagy hó elolvadt ismét kizöldült a rét, a virágok életre keltek.
Virágocska is kezdett újjáéledni és meg kell mondani, hogy szebb volt, mint valaha. Amikor magához tért a Csodás Fehér Tulipán állt Mellette, aki ismét megajándékozta minden jóval. Ezután ismét boldogok voltak mindig együtt kelltek és feküdtek, élvezték a csodás napokat. 
A Pitypang ezután soha nem ment Virágocska közelébe. Talán talált magának egy másik Pitypangot akivel kora tavasszal elszállt a szelek szárnyán?
Virágocska rájött, hogy a szerelem olyan, mint amilyen a pitypang volt. Csodás mikor van, de elmúlik elröpíti a szél, de valami megmarad, amit csak a Tulipán adhat meg a biztonságot!
Virágocska és Tulipán máig élnek a csodás réten a többi gyönyörű virággal együtt és eszükbe sem jut az elmúlás csak a csodás élmények.
Itt a vége fuss el véleJ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése